Het SofinaBoël Fonds

Het SofinaBoël Fonds

Promoten van talent door opleiding!

Gecreëerd door de afstammelingen van Gustave Boël en de holding Sofina, is het SofinaBoël Fonds voor Opleiding en Talent in 2011 met zijn activiteiten begonnen.

Het SofinaBoël Fonds dat samenwerkt met de Koning Boudewijnstichting, wil volgens het oprichtingscharter de ontwikkeling van Belgisch talent aanmoedigen door het toekennen van specifieke individuele studiebeurzen of door steun aan een project van organisaties die zich inzetten voor gelijkaardige doelstellingen.
De missie van het SofinaBoël fonds voor Opleiding en Talent bestaat erin bijkomende opleidingskansen te bieden aan getalenteerde jongeren, zowel op materieel als op menselijk vlak.

Om dit te bereiken zijn de activiteiten gestructureerd rond drie pijlers die met name drie doelgroepen aanspreken:

Universiteitsstudenten
Toekenning van beurzen en begeleiding van jonge, getalenteerde universiteitsstudenten die hun opleiding willen vervolmaken aan een gereputeerde buitenlandse universiteit.
Meer info

Ambachtslieden
Toekenning van beurzen en begeleiding van jonge, getalenteerde ambachtslieden in erfgoedberoepen.
Meer info

Leerlingen van het secundair onderwijs
Hulp aan getalenteerde scholieren met een bescheiden sociaaleconomische achtergrond, afkomstig uit Luik, La Louvière en Antwerpen, gedurende de drie laatste jaren van het secundair onderwijs en het eerste jaar hoger of universitair onderwijs.
Meer info